Presentation    Ateljén    Utställningar    
   
Hem
Konstnären
Illustratören
Kreatören
Vincent & Ebba
 
Information
Kontakt
  Jag är född 1961 i Värmland och uppvuxen i Stockholm. Efter en relativt kort karriär som elitkanotist började jag på Polishögskolan i Ulriksdal. Efter avslutad utbildning som utöver skolan även innefattade ett utbildningsår på kriminal- och spaningsrotlar samt på ordningspolisen i Stockholm, jobbade jag på Norrmalmspolisens ordningsavdelning i 3 år.

1989 flyttade jag till Åhus och 1990-1992 gick jag på konstskolan i Kristianstad. Jag jobbar sedan 1992 som frilansande allkreatör och konstnär och har sedan 1998 det egna företaget TL-Illustration & Form. Jag har under många år haft måleri för barn och vuxna. Under senare år har jag även haft måleri för vuxna med afasi, psykiska problem samt förståndshandikapp.

Till Musik i Syd (fd Musik i Skåne) har jag gjort ett otal arbeten. Affischer, illustrationer, scenografier, dockor, rekvisita mm. Ca 35 olika föreställningar har jag varit inblandad i.

Jag har även själv medverkat i ett tiotal olika föreställningar. Som katten i Mästerkatten i stövlar, som räv i Kackel i borgen, som råttan Ve i Ve & Fasa samt som spöke i Det spökar på Glimmingehus - för att nämna några.

Till Kulturhuset Barbacka har jag, bland mycket annat, formgivit och inrett ett Sagorum med tema HC Andersen och gjort bilder och rekvisita till modellteatern ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” samt figurer och väggmålningar till Babycaféet och Tågrummet.

Jag har haft/medverkat på ett 60-tal utställningar, separata, samlingsutställningar och jurybedömda utställningar.

Jag är medlem i KRO, www.kro.se, Svenska Tecknare,
www.svenskatecknare.se, Illustratörcentrum,
www.illustratorcentrum.se  och BUS, www.bus.se 
 
       
tinalundgren@telia.com   ▪   044-24 02 87   ▪   070-40 48 497   ▪    www.tinalundgren.com    ▪   hemsida: AccA webdesign